RE-Bokros

2009.03.12. 16:10

, avagy "we love Lajos again"?

 

Új események rázzák fel kicsiny országunk politikáját. Mindenidők egyik legnépszerűtlenebb magyar politikusa megváltói szerepkörben ismét felkerült a nagypolitika palettájára. Hiányoltunk Lajos…
Alig több mint kéthete D. Ibolya bejelentette, hogy Bokros Lajos fogja vezetni az MDF EU-s választási listáját. Aki kicsit is tisztában van az ’90-es évek kezdetének politikájával, az tudja mekkora dolog ez. Nem mélyenszántó politológiai okfejtést szeretnék írni, csupán megdöbbenésemnek adok hangot. Ami még nagyobb fejtörést okoz számomra, a 2. számú listajelölt, Habsburg György. A „szent őrült” és a „szent” királyi sarj…
Félre értés ne essék nem bírálni szeretnék senkit. Azok a hangok amiket az MDF-től hallunk, könnyen lehetnek szimpatikusak. Megoldást kínál, nem politizálást. Üdítő ilyet hallani. Nem az ideológiához való foggal körömmel való ragaszkodás, hanem reálpolitizálás. Vagy éppen irreál. A legkisebb szatellit párt vezetőjeként, D. Ibolyának ezt is látnia kell. De jó úton halad afelé, hogy pártja elmozduljon erről a helyről: vagy darabokra esik és végleg megszűnik, vagy viheti valamire. Ez a jövő zenéje. Itt érdemes felhívni a figyelmet egy érdekes kérdére:
 
Kedves Olvasó! Tudja ön, hogy ki a FIDESZ vagy az MSZP listavezetője? És az MDF-é? Naugye! Még a másodikat is tudja!
 
Persze sok víz folyik le még addig a Dunán, és itt a Duna parton is történnek érdekes dolgok.
 
Néhány kapcsolódó cikk: 
 
 
 
 
(Egyébként az MSZP listavezetője Göncz Kinga, a FIDESZ-é Schmitt Pál lesz.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://paprikajancsi.blog.hu/api/trackback/id/tr36998204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr.Edorwhat 2009.03.12. 16:50:53

Bokros szociális érzékenységét talán egy asztaléval tenném egyenlővé, de kifejezetten kiváló szakember, aki valóban kihúzhatja az országot a lekvárból. Az MDF-et tartom egy ideje számomra a legszimpatikusabb pártnak. Csak kicsik.
Reméljük itt is sütni fog a Nap egyszer.
süti beállítások módosítása